Nagrađeni najbolji kaštelanski vatrogasci u 2019. godini

Uoči Dana grada Kaštela tradicionalno se dodjeljuju priznanja najboljim kaštelanskim vatrogascima u protekloj godini. Prema odluci njihovih matičnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, najboljim vatrogascima u 2019. godini proglašeni su Mateo Dražić iz DVD-a Mladost, Marin Tuzlak iz DVD-a Kaštela i Marko Bučić iz DVD-a Kaštel Gomilica.

Svim vatrogascima zahvalio je gradonačelnik Denis Ivanović, naglasivši kako su vatrogasci uvijek na raspolaganju građanima, u svim situacijama, ne samo kod gašenja požara i spašavanja već i kod organizacija različitih događanja ili radova u prostoru.

– Na naše vatrogasce mislimo tijekom cijele godine tako da im pružamo financijsku pomoć jer u našim društvima postoje vatrogasci profesionalci bez kojih sustav ne može funkcionirati. Prošle godine smo potpisali ugovor o kupnji novih vozila, a prema svemu sudeći, polovinom godine trebala bi profunkcionirati i novoosnovana Javna vatrogasna postrojba. Čestitke našim vatrogascima i hvala im što čuvaju živote i imovinu naših sugrađana – naglasio je Ivanović.

Gradonačelnikovim čestitkama i zahvalama pridružile su se njegova zamjenica Jadranka Matok Bosančić i pročelnica Sandra Zokić.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Kaštela Milivoj Taslak, naglasio je važnost činjenice da nagrađeni vatrogasci u radu svojih društava sudjeluju svim svojim srcem i značajno doprinose vatrogastvu u Kaštelima.

– Svaki trenutak kojeg vatrogasci provedu u svojim DVD-ovima je iznimno značajan jer daju sebe i svoje slobodno vrijeme što je neizmjeran doprinos cijelom društvu. Naša vatrogasna mladež je naša perjanica i naš ponos. Sretni smo što imamo pravi rasadnik mladih ljudi u vatrogastvu što je u Kaštelima ujedno i svojevrsna obiteljska tradicija. Što se tiče protekle godine imali smo više od 500 intervencija s prosječno 3 do 4 vatrogasca po intervenciji tako da je godina bila mirna jer nismo imali velikih intervencija – kazao je Taslak.

Nagrađenim vatrogascima pripale su statue Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.