Uoči Dana grada Kaštela tradicionalno se dodjeljuju priznanja najboljim kaštelanskim vatrogascima u protekloj godini, a prema odluci njihovih matičnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, najboljim vatrogascima proglašeni su Bruno Jurić, Plejić Petar i Radilović Ivan.

Bruno Jurić iz DVD-a Mladost, Plejić Petar iz DVD-a Kaštela i Radilović Ivan iz DVD-a Kaštel Gomilica, u prošloj godini ostvarili su pojedinačno više desetaka intervencija i zajedno odradili dvjestotinjak sati na terenu, ali i sudjelovali u brojnim drugim operativnim događanjima i radu s najmlađim članovima društava.

O njihovom radu i razlozima zbog čega su izabrani za najbolje vatrogasce, na svečanom prijemu u Gradskoj vijećnici govorio je Tomislav Vidić, Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Kaštela. Naglasio je da se Kaštela mogu ponositi svojim vatrogascima.

Svim vatrogascima zahvalio je gradonačelnik Denis Ivanović, naglasivši kako su vatrogasci uvijek na raspolaganju građanima, u svim situacijama, ne samo kod gašenja požara i spašavanja već i kod organizacija različitih događanja ili radova u prostoru. Spomenuo je i financijsku potporu kojom se Grad uključio u nabavku tri nova vatrogasna vozila čime se dodatno unaprijedio i olakšao rad vatrogasnih društava.

Gradonačelnikovim čestitkama i zahvalama pridružile su se njegova zamjenica Jadranka Matok Bosančić i privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Antonia Kljaić.

Nagrađenim vatrogascima pripale su statue Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.