Dana 01.03.2024. godine, a povodom Dana Grada Kaštela održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su sudjelovali brojni uzvanici i gosti. Uz predstavnike gradova prijatelja Lindlara, Zaprešića, Kiseljaka, Kupresa i Livna sudjelovala su izaslanstva susjednih gradova i općina, predstavnici brojnih udruga, tvrtki i institucija.
Nazočio je i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u ime premijera Vlade RH, potom saborska zastupnica Danica Baričević u ime predsjednika Sabora te župan Splitsko – dalmatinske Blaženko Boban. Među gostima bili su i splitski gradonačelnik Ivica Puljak, solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević te u ime domaćina gradonačelnik grada Kaštela Denis Ivanović sa svojim pročelnicima i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić te vijećnici Grada Kaštela.

Na ovoj sjednici tradicionalno su dodijeljene godišnje nagrade grada zaslužnim pojedincima, udrugama, ustanovama i institucijama.

Nagrada za životno djelo pripala je Tihomiru Zecu, dugogodišnjem članu i nekadašnjem zapovjedniku DVD Kaštela, predsjedniku VZG Kaštela te pročelniku i tajniku Vatrogasne zajednice SDŽ.

Posebna priznanja Grada Kaštela godinu dobili su Dobrovoljno vatrogasno društvo „Kaštela“ povodom 70. obljetnice osnutka za osobit doprinos na organiziranju sustava vatrogastva i zaštite od požara grada Kaštela te promicanju grada.

U ime nagrađenih zahvalio se kaštelanski vatrogasni zapovjednik Darko Maretić kazavši da im ova nagrada uvelike znači jer je poticaj za daljnji rad i napredak.

više na kastela.org